« terug naar vorige pagina

Spoedpost Delft

Acuut medische zorg nodig buiten kantoortijden? 

Bel: Spoedpost Delft
(015) 251 19 30

Wie ziek is of medische klachten heeft, gaat naar de huisarts. Buiten kantooruren heeft u soms acuut medische zorg nodig. U kunt dan naar de Huisartsenpost (HAP) of direct naar de Spoedeisende hulp (SEH). Dit gaat veranderen: in september 2015 gaan de Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp buiten kantoortijden samen werken onder één dak, één gezamenlijke balie en onder één naam: Spoedpost Delft.

Waarom een Spoedpost en hoe werkt het?

De Spoedpost Delft zorgt dat u buiten kantoortijden de juiste zorg op de juiste plek krijgt. Als u belt met de Spoedpost Delft krijgt u een medewerker aan de lijn. Na het stellen van enkele vragen krijgt u of een advies of direct een afspraak op de Huisartsenpost  of uw komst wordt aangemeld bij de Spoedeisende Hulp. Beide organisaties zijn dichtbij de gezamenlijke balie van de Spoedpost gesitueerd. Zo wordt onnodig gebruik van ziekenhuiszorg voorkomen en dat scheelt in de kosten. Ziekenhuiszorg is duurder en valt onder uw eigen risico. Huisartsenzorg is minder duur en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wat moet ik meenemen als ik naar de Spoedpost kom?

Neem uw verzekeringspapieren, uw legitimatie en een actueel medicatie overzicht (verkrijgbaar bij uw apotheek) mee.

Wanneer kan ik naar de Spoedpost Delft?

Als u ’s avonds (vanaf 17.00 uur), ’s nachts, in het weekend of op een feestdag medische zorg nodig heeft, die niet kan wachten tot de volgende dag, belt u de Spoedpost Delft: 015 – 251 19 30.

Waar vind ik de Spoedpost Delft?

De Spoedpost Delft heeft een eigen ingang links naast de hoofdingang van het (nieuwe) Reinier de Graaf ziekenhuis. Boven de ingang staat Spoedpost. Parkeren kan op het parkeerterrein van het ziekenhuis.

Voor wie is de Spoedpost Delft?

De Spoedpost Delft is er voor iedereen van wie de huisarts is aangesloten bij de Spoedpost Delft. Dit zijn de huisartsen uit de regio Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Nootdorp. Benieuwd of uw huisarts is aangesloten? Check zijn of haar website.

Kan ik ook zonder eerst te bellen naar de Spoedpost Delft komen?

Eerst bellen verdient de voorkeur om meerdere redenen:

  • Als u spoedeisende zorg nodig hebt, kunnen we u sneller helpen. Bijvoorbeeld door direct een huisarts of ambulance naar u toe te sturen.
  • Als u zorg nodig heeft van de Huisartsenpost krijgt u een afspraak, als u zorg nodig heeft van de  Spoedeisende Hulp (SEH), dan wordt uw komst meteen aangemeld bij de SEH.
  • Als telefonisch advies volstaat is, dan bespaart u dat een rit naar het ziekenhuis.
  • Bij levensbedreigende situaties: bel 112

Niet levensbedreigend, wel spoed?
Binnen kantoortijden: bel uw huisarts
Buiten kantoortijden: bel de Spoedpost Delft via (015) 251 19 30

U kunt hier de  flyer-spoedpost downloaden.